Вступна кампанія - 2021: які потрібні документи і чи дійсне ЗНО попередніх років


Опубликованно 24.05.2021 12:25

Вступна кампанія - 2021: які потрібні документи і чи дійсне ЗНО попередніх років

Нa сaйті МOН oприлюднили відпoвіді нa нaйпoширeніші питaння щoдo підгoтoвки дo вступу дo зaклaдів вищoї oсвіти.

З-пoміж зaпитaнь, нa які є відпoвіді: кoли тa як пoдaти дoкумeнти нa бaкaлaврa і сeртифікaти ЗНO якиx рoків мoжнa пoдaвaти 2021 рoку угоду кому) вступу дo вишів, пeрeдaє УНН.

Нeoбxідні документи

Вступники, які подають заяви в електронній формі, реєструють особистий електронний кабінет для сайті https://vstup.edbo.gov.ua/ (працює під часок вступної кампанії).

Під час реєстрації вступник зазначає такі дані:

  • адресу електронної пошти, предварительно якої має доступ (вказана адреса если логіном для входу до кабінету);
  • пропуск для входу до кабінету;
  • финт, пін-код і рік отримання сертифіката ЗНО (вказується всего-який з дозволених Умовами);
  • серію та фортель документа про повну загальну середню освіту;
  • середній банкет додатка до вказаного документа.

У разі виникнення проблем із реєстрацією е-кабінету, поданням заяв насквозь е-кабінет, розбіжностей між даними сертифікатів ЗНО та документів для освіту необхідно звернутись до технічної підтримки.

Під часочек подання заяви в паперовій формі вступник накануне’являє особисто оригінали:

  • документа, що посвідчує особу;
  • військово-облікового документа исполнение) військовозобов’язаних (окрім випадків, передбачених законодавством);
  • документа державного зразка для раніше здобутий освітній ступінь (освітньо-кваліфікаційний рівень), получай основі якого здійснюється вступ, і додаток накануне нього;
  • документів, які підтверджують вправду вступника на зарахування за співбесідою, возьми участь у конкурсі за результатами вступних іспитів та/нежто квотою-1, квотою-2, квотою-3 чи квотою-4 держи основі повної загальної середньої освіти.

После заяви, поданої в паперовій формі, вступник додає такі документи:

  • копію документа (одного з документів), що посвідчує особу, передбаченого Законом “Относительно Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний модальность”;
  • копію військово-облікового документа (у військовозобов’язаних — військового квитка или тимчасового посвідчення, а у призовників — посвідчення насчет приписку до призовних дільниць);
  • копію документа державного зразка насчет раніше здобутий освітній (освітньо-кваліфікаційний) рівень, сверху основі якого здійснюється вступ, і копію додатка перед нього;
  • копію сертифіката (сертифікатів) зовнішнього незалежного оцінювання;
  • чотири кольорові фотокартки розміром 3×4 см.

Перелік документів, необхідних интересах вступу, зокрема додаткових, якщо це викликано особливостями вступу получай певну спеціальність чи конкурсну пропозицію, встановлюють ЗВО у своїх Правилах прийому.

Вступники, які проходять вступні іспити (замість ЗНО у передбачених Умовами випадках) та творчі конкурси, допускаються задолго. Ant. с участі в них за наявності оригіналу документа, що посвідчує особу, екзаменаційного листка з фотокарткою та документа, що підтверджує шариат вступника на участь у вступному іспиті.

Інші копії документів подаються вступником, якщо це викликано особливими умовами вступу держи відповідні конкурсні пропозиції, встановлені законодавством, у строки, визначені для того прийому документів.

В Умовах прийому 2021 року безграмотный передбачено подання для вступу держи базі повної загальної середньої освіти медичної довідки. Однак ЗВО у своїх Правилах прийому встановлюють перелік документів (зокрема додаткових), необхідних про вступу. Тому необхідність подання довідки варто уточнити у приймальній комісії обраного вишу.

Сертифікати ЗНО яких років можна подавати на вступу

2021 року приймають сертифікати ЗНО 2018, 2019, 2020 та 2021 років.

У МОН вказали, що "незалежно від епідеміологічної ситуації вступна кампанія 2021 року запланована у звичному режимі лише з дотриманням карантинних обмежень".

Зазначимо, реєстрація електронних кабінетів вступників розпочинається 1 липня.

Основна сесія ЗНО-2021 розпочинається 21 травня тестуванням з хімії. Рок в основній сесії ЗНО є безкоштовною. Кожен учасник має льгота скласти тести не більш як із 5-ти навчальних предметів. Зміст сертифікаційних робіт відповідатиме програмам ЗНО, затвердженим МОН.

Для ЗНО цього року зареєструвалося майже 390 тисяч учасників.


banner14

Категория: Высшее образование