У школах "трансформують" інформатику: хочуть навчати вже з 2-го класу


Опубликованно 26.04.2021 12:10

У школах "трансформують" інформатику: хочуть навчати вже з 2-го класу

Міністeрствo цифрoвoї трaнсфoрмaції прaцює рaзoм з Міністeрствoм oсвіти тa нaуки нaд трaнсфoрмaцією предмету “інформатика” в українських школах.

Ради це повідомив віце-прем’єр-міністр — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров під период дискусії на форумі “Україна 30. Коронавірус: виклики і відповіді”, передає кореспондент УНН.

“Бери сьогодні ми працюємо з міністром освіти во (избежание того, щоб трансформувати предмет з інформатики, зробити його отнюдь не з 5-го класу, а з 2-го, і більш методологічно додати туди напрямки цифрової грамотності”, — сказав Федоров.

Урядовець вказав, що ще по того, як дитина пішла у школу, вона отримує цифрові навички від батьків, які включають їй мультфільми, дають планшети ли телефони. Віце-прем'єр підкреслив, що це потрібно “робити по всем правилам, встановлювати додатки, які навчають предметам альбо цікавій інформації через гейміфікацію процесу”.

Федоров також додав, що Мінцифри запустило получи базі 76 вищих навчальних закладів пілотний чертеж з підприємництва, де також можна багато чому навчитись у сфері цифрових навичок. З його слів, такий реалия також планується запускати у школах.

Мінцифри из-за результатами першого в Україні соціологічного дослідження цифрових навичок громадян повідомило, що 53% українців володіють цифровими навичками сверху рівні нижче середнього. Щоб виправити це, у відомстві створили прожект “Дія. Цифрова освіта”.

У міністерстві поставили мету следовать три роки навчити 6 млн українців цифровій грамотності.


banner14

Категория: Высшее образование